50 minuter
2 personer
Artisjokk-risotto med sprøstekte chips
Varm opp smøret i en non stick kjele på middels varme.
Legg én og én skive artisjokk i smøret og stek gyldenbrunt. Fjern med en gang de er ferdige og drypp av på kjøkkenpapir.
Legg artisjokk og melk i en kjele og la det småkoke i 45 minutter, eller til artisjokken er myk og godt kokt. Hell alt i en blender og bland til alt er helt mykt og glatt. Varm opp kyllingkraften til kokepunktet. Varm opp oljen i en tykkbunnet kjele, tilsett løken og surr til den er myk, men uten at den tar farge. Ha i hvitløk og surr i ytterligere ett minutt. Tilsett risen og rør med en slikkepott. Når enden på riskornene begynner å bli transparente og resten av risen er hvit tilsettes en øse kyllingkraft. Rør godt rundt og fortsett å koke. Når det ikke er noe mere damp fra kjelen tilsettes ytterligere en øse kraft. Gjenta dette til risen er al dente og er omgitt av stivelse. Fold inn artisjokk-puréen og deretter fløten. Ta kjelen vekk fra kokeplaten og tilsett parmesanen. Smak til med salt og hvit pepper.
Fordel i to dype, varme tallerkener og topp med artisjokk-chips og 1 ts olivenolje.
Ca. 300 g kopper skrelt og hakket artisjokker
Ca. 450 ml melk
Ca. 1,1 liter kyllingkraft
3 ss olivenolje
½ løk, finhakket
1 hvitløksfedd, finhakket
200 g arborio-ris
120 ml fløte
50 g finrevet parmesan
Havsalt
Hvit pepper
2 ts Extra Virgin olivenolje til pynt
Artisjokk-chips
1 ss smør
2 artisjokker, skrelt og skåret fint på mandolin