Champagne Alfred Gratien

Frankrike/Champagne

Alfred Gratien produserer årlig rundt 300.000 flasker og er en relativ liten aktør i Champagne. I dag er Alfred Gratien eid av tyske Henkell & Co, en stor aktør som viderefører tradisjonene som startet i 1864 da Alfred Gratien satte i gang produksjonen like utenfor byen Èpernay.
Når du ankommer Alfred Gratien forteller de monumentale eikedørene som møter deg på gårdsplassen at du er på et sted som har en lang historie. Bak dørene har tiden nesten stått stille. Over 1000 eiketønner fylt med 225 liter basevin står på geledd for å modnes før annengangsgjæring skal iverksettes. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Kjellermester Nicolas Jaeger er 4. generasjon av kjellermestere hos Alfred Gratien som siden 1905 har sørget for at champagne fra de dype kjellerne har høyest mulig kvalitet.

Nylig kom en ny anerkjennelse. Nicolas Jaeger ble kåret til årets vinmaker i 2018 av den franske vinguiden Le Guide Hachette des Vins. Vinguiden kårer årlig de beste vinene i Frankrike, Sveits og Luxemburg gjennom blindsmakinger, og i år falt valget på Alfred Gratien kjellermester.

Drikke fra denne produsenten

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.